Uteområdet

Blomstrende parkliv på Teie

Til tross for sin sentrale beliggenhet utvikles boligprosjektet Grindløkken på et stort, landlig og solrikt tomteområde. Du flytter faktisk inn i en helt ny park.

Av det totale tomteområdet på 12,8 mål vil hele 10 mål bestå av grøntområder med variert vegetasjon, sosiale treffsoner, gangveier og flere lekeplasser med varierte apparater. I tillegg vil det bli etablert petanque-bane, grillområde samt sittegrupper og bord som innbyr til både planlagte og spontane sosiale aktiviteter. De frodige fellesområdene mellom byggene vil også inneholde små parsellhager hvor beboere kan dyrke sine egne vekster.

En viktig del av prosjektet har vært å bevare og integrere det gamle skolebygget på Grindløkken. Landskapsplanen er derfor utformet slik at gatetunet gjennom området markerer en tydelig akse og blir en samlende ferdselsåre. Her plantes søyleeik på begge sider, og det legges opp til felles opphold og lek langs aksen. Hele området vil bli pent beplantet med urter, stauder og hekker, prydkirsebær og noen frukttrær. Uteområdet vil også inneholde egen plass for vasking og polering av bil, vaskeplass for hund og felles fasiliteter for sykkelparkering.

Merete Schau

Landskapsarkitekt - Tegn Landskap

"Grindløkken er et ærverdig, stort og helt unikt område med veldig spesielle kvaliteter. Her får man prektige eikekroner, uteområder som mangler sidestykke, og en beliggenhet som tilbyr nærhet til aktivitetstilbud som forbindes med høy livskvalitet – landlig og kort vei til sjø og skog, men allikevel rett ved Teie torv og byen.

Vi ønsker naturlige møteplasser som innbyr til spontane kaffekopper og tilfeldig prat med gode naboer, men også mer private soner for å trekke seg tilbake og nyte sene kvelder ute med gode venner og familie. Som et ledd i dette er det besluttet at det blir grillområde med pergola i forlengelse av petanque/boccia-bane, parsellhager, samt flere pergolaer og sittebenker med plantekasser."